top of page

EEN VAKKUNDIGE GEVELRENOVATIE GAAT HAND IN HAND MET NIEUW VOEGWERK

Vochtproblemen in uw huis? Bel meteen naar DC uit Zottegem voor de vakkundige behandeling en herstelling van uw gevels!

DE KWALIJKE GEVOLGEN VAN VEROUDERDE VOEGEN

Oudere huizen of gebouwen kunnen na verloop van jaren last krijgen van insijpelend vocht. De oorzaak daarvan zijn vaak de voegen die door weer en wind uitgevreten worden. Op uw buitengevels kan er dan makkelijk mosgroei en vorstschade optreden. Als het gebouw daarbovenop geen spouwmuren heeft, voelen de binnenmuren ook kil en nat aan. In het ergste geval kan dat zelfs leiden tot de ontwikkeling van huiszwam. Dat is absoluut niet goed voor de gezondheid en jaagt bovendien uw energiefactuur aanzienlijk de hoogte in.

Om een optimaal wooncomfort te garanderen en uw gevels weer gezond te maken, is het van cruciaal belang om de oude voegen zorgvuldig te verwijderen.

GROTE EXPERTISE IN VOEGWERKEN

DC heeft al een kwarteeuw ervaring in voegwerken en de herstelling van gevels. Een goede gevelrenovatie begint met het uitslijpen en uitkappen van de bestaande voegen. Na de verwijdering van het oude metselwerk maken de zelfwerkende patroon en zijn medewerkers de gevels eerst grondig schoon. Dat gebeurt door zandstralen of chemische reiniging of nog door reiniging onder hoge druk. Pas als de stenen er weer zoals oorspronkelijk uitzien, worden de gevels helemaal opnieuw opgevoegd.

EEN PERMANENTE GEVELBESCHERMING DOOR HYDROFUGE EN ANDERE REMEDIES

DC raadt u aan om uw gerenoveerde gevel extra te laten behandelen met hydrofuge. Dat is een waterafstotend impregneermiddel dat uw huis jarenlang waterdicht maakt en het beschermt tegen vuil en vochtdoorslag. Hydrofuge wordt in een kleurloze en dus onzichtbare laag aangebracht op alle geveltypes van zowel bestaande gebouwen als nieuwbouw. Het beschermt de gevels tegen de schadelijke invloed van gure weersomstandigheden, maar ook van zure regen en uitlaatgassen. De poriën van de gevelstenen blijven wel open. Als uw gevel nat wordt, droogt hij dus nog steeds vlot uit.

Anderzijds is DC ook de uitgelezen partij voor de verhelping van opstijgend vocht. In dat geval kan het bedrijf de volgende oplossingen aanbieden:

Onderkapping van de muren en plaatsing van een waterdichte vochtkering

Injectie van de muren onder hoge druk

En tenslotte: vertoont de sierpleister van uw gevel barstjes? Dan herstel het team van DC ook die met de meeste zorg. Aarzel niet om uw gevels opnieuw te laten voegen en ze te behandelen met hydrofuge of ze te injecteren tegen vochtoverlast. Uw gezondheid en uw portemonnee varen er wel bij!

DC

MOSGROEI, HUISZWAM OF CONDENSATIEVOCHT OP MUREN?

Vertrouw dan op DC voor een adequate behandeling en een duurzame oplossing. Tot uw dienst in heel Oost-Vlaanderen!

CONTACT

Schilderken 21
9620 Zottegem

BE0649367191

bottom of page